Blog parenting pentru mamici. Idei, articole si activitati de Copii - Bluparty

Idei de activități și surprize pentru copiii în prima zi de grădiniță sau de școală: Cum pot sărbători copiii începutul de an școlar într-un mod unic

Idei de activități și surprize pentru copiii în prima zi de grădiniță sau de școală: Cum pot sărbători copiii începutul de an școlar într-un mod unic

Fie că ești părintele ocupat cu liste infinite de rechizite și uniforme sau ești cadrul didactic prins în febra planificării anuale, știi că punctul central al începutului de an școlar este, de fapt, copilul – cel care trebuie să înceapă anul școlar plin de entuziasm, chiar dacă gândul la prima zi de grădiniță sau școală îl sperie puțin… mai mult.

 

Știm că nu e deloc o misiune ușoară să faci interesantă întoarcerea pe băncile școlii sau grădiniței, însă dacă acorzi atenție nevoilor copiilor și adaugi puțină creativitate, poți transforma începutul de an școlar obișnuit într-unul ingenios, plin de surprize.

 

Ți-am pregătit câteva idei inedite pentru organizarea festivității de deschidere a primei zile de școală, care vor face orice preșcolar și elev să pășească în grădiniță sau școală cu bucurie și curiozitate!

Citeste mai departe »

Locuri de joacă în București: unde se pot distra și relaxa copiii în capitală

Locuri de joacă în București: unde se pot distra și relaxa copiii în capitală

Joaca face parte din copilăria oricărui micuț și este una din cele mai antrenante activități și o mare bucurie pentru el. Din acest motiv, toți părinții vor ca prichindeii lor să se distreze și să se relaxeze cât mai mult, și, preferabil, să și învețe prin joacă.

Dacă te întrebi unde îți poți duce copilul în capitală la o porție mare de distracție, doar pentru el, sau și pentru restul familiei, ți-am pregătit o listă cu topul celor mai distractive locuri de joacă pentru copii din București, împărțite pe sectoare, ca tu să poți alege cele mai la îndemână locații, cu activitățile cele mai potrivite vârstei copilului și preferințelor voastre.

Citeste mai departe »

Idei de activități Școala Altfel 2018. Lista completă de planificare

Idei de activități Școala Altfel 2018. Lista completă de planificare

Un ghid complet de planificare pentru grădinițe, școli și licee, cu exemple de activități extrașcolare și extracurriculare, ateliere de creație si educație pentru copii fun și cu adevărat altfel!

 

Săptămâna Școala Altfel 2018 este al șaselea an în care Ministerul Educației susține educația alternativă prin activități informale pentru copii prin “Programul Școala Altfel 2018 – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Profesorii și învățătorii sunt elemente cheie în acest program, cei care stabilesc programul activităților, pe baza propunerilor venite din partea părinților și elevilor. Este important ca activitățile alese să aibă, pe lângă partea educativă, și o parte distractivă, informală.

 

Ți-am pregătit în continuare un ghid complet de planificare cu propuneri de activități neconvenționale care te vor ajuta să faci din săptămâna Școala Altfel ceva cu adevărat special! Am construit acest program de educație alternativă pentru a face planificarea activităților mai ușoară pentru școli și grădinițe, care combină spiritul unei petreceri pentru copii cu informații și cursuri educative și totodată distractive.

Citeste mai departe »

8 Idei Creative de Activități de Paște pentru Copii

8 Idei Creative de Activități de Paște pentru Copii

Mai sunt doar câteva zile și se apropie vacanța de Paște! Pregătirile pentru Sărbătorile pascale sunt în toi, alergăm în supermarketuri să facem cumpărături, facem curățenie de primăvară, vopsim ouăle, pregătim pasca și cozonacii și abia așteptăm să petrecem sărbătorile în familie, alături de cei dragi.

 

Dar cel mai important, ne pregătim de un program extins cu copiii! Cei mici așteaptă cu nerăbdare sosirea Iepurașului de Paște și mai ales, cadourile aduse de el. Așa că noi, echipa BluParty, am alcătuit o listă cu cele mai tari idei de activități de Paște pentru tine și cel mic despre cum să îți decorezi casa și masa de sărbători, și câteva idei de cadouri cu care vine Iepurașul, ca să îți poți surprinde copilul cu ceva deosebit și să-l convingi că magia acestei sărbători există!

Citeste mai departe »

Ghid de distracție în București pe timpul verii

Ghid de distracție în București pe timpul veriiVacanța mare a venit iar cei mici sunt în culmea fericii. Abia așteaptă să plece în vizită la bunici, la mare, la munte , în tabere, în excursii sau în călătorii. Cu toții abia așteptăm să petrecem clipe frumoase alături de cei dragi și să ne bucurăm de ele la maxim.

 

Unde să mergem în weekend cu copii, dacă nu am plănuit nici o călătorie anul acesta sau dacă mai  avem de așteptat până plecăm din București, în vacanțele noastre stabilite din timp? Ce am putea  face cu copii în weekend astfel încât să ne distrăm și să simțim că ”parcă suntem în vacanță, parcă nu suntem în București” ? Ce facem cu copii în vacanța de vară?

Citeste mai departe »

Idei Petrecere Halloween: decorațiuni, costume, accesorii și jocuri

Idei Petrecere Halloween: decorațiuni, costume, accesorii și jocuri

Halloween-ul este un motiv de bucurie pentru cei mici. În ziua de 31 octombrie, copiii se pot costuma în personajele lor de animație favorite, iar tu te poți bucura de o petrecere tematică. Mai mult decât atât, copii se pot bucura (aproape) fără restricții de dulciuri, atmosfera înfricoșătoare și de decorațiunile tematice de Halloween!

 

Dacă nu te-ai decis încă ce să faci cu cel mic în ziua (sau noaptea) de Halloween, echipa BluParty ți-a pregătit o listă completă cu decorațiuni, jocuri și activități care sigur îți vor plăcea. Bucură-te anul ăsta de Halloween împreună cu cei mici și sigur vă veți distra!

Citeste mai departe »

Idei petreceri de copii în funcție de vârstă: cum faci o aniversare reușită

Idei petreceri de copii în funcție de vârstă: cum faci o aniversare reușită

Organizarea unei petreceri poate să fie un proces anevoios pentru părinții care vor nu știu încă ce fel de activități să aleagă pentru aniversarea copilului lor. Vârsta sărbătoritului este unul dintre cei mai importanți factori pe care trebuie să îl luăm în considerare înainte de a planifica o aniversare.

 

Există diferențe majore între copii de 3 ani și cei de 10 care se reflectă și în preferințele lor, iar dacă nu ținem cont de dorințele celor mici petrecerea nu va fi una de succes. Află cum să alegi activități potrivite și distractive si cum să organizezi cea mai memorabilă petrecere pentru copilul tău, în funcție de vârstă!

 

Citeste mai departe »

Topul celor mai distractive accesorii de petrecere pentru copii!

Topul celor mai distractive accesorii de petrecere pentru copii!

Ziua de naștere a juniorului tău se apropie cu pași repezi și deja știi că vrei să organizezi cea mai memorabilă petrecere aniversară. Vei avea nevoie de locația perfectă, un meniu special și multe activități interactive care să îi încânte și să îi distreaze pe micii invitați.

 

Sunt multe detalii de pus la punct și lista de cumpărături devine tot mai necuprinzătoare, însă pentru o petrecere de nota 10 trebuie să știi că accesoriile de petrecere sunt cele care fac diferența!

 

Citeste mai departe »