Idei de activități și surprize pentru copiii în prima zi de grădiniță sau de școală: Pregătește-le copiilor un început de an școlar unic!

Idei de activități și surprize pentru copiii în prima zi de grădiniță sau de școală: Cum pot sărbători copiii începutul de an școlar într-un mod unic

Fie că ești părintele ocupat cu liste infinite de rechizite și uniforme sau ești cadrul didactic prins în febra planificării anuale, știi că punctul central al începutului de an școlar este, de fapt, copilul – cel care trebuie să înceapă anul școlar plin de entuziasm, chiar dacă gândul la prima zi de grădiniță sau școală îl sperie puțin… mai mult.

 

Știm că nu e deloc o misiune ușoară să faci interesantă întoarcerea pe băncile școlii sau grădiniței, însă dacă acorzi atenție nevoilor copiilor și adaugi puțină creativitate, poți transforma începutul de an școlar obișnuit într-unul ingenios, plin de surprize.

 

Ți-am pregătit câteva idei inedite pentru organizarea festivității de deschidere a primei zile de școală, care vor face orice preșcolar și elev să pășească în grădiniță sau școală cu bucurie și curiozitate!

 

activitati-originale-BluParty-la-inceput-de-an-scolar

Sursa foto: HuffPost

Dacă copilul tău abia pășește în lumea grădiniței, citește mai multe sfaturi despre cum să fie pregătit pentru prima zi la grădiniță.

Cum poți face din începutul de an școlar o festivitate unică?

De regulă, festivitățile de început de an școlar seamănă foarte mult între ele: au un program încărcat de discursuri ale directorului instituției și ale cadrelor didactice, însoțite de o slujbă religioasă, cât și de câteva momente artistice.

 

La aceste activități asistă toți elevii, părinții, dascălii, fără să fie implicați direct, iar copiii se simt speriați, cei de la grădiniță ajung chiar să plângă, pentru că percep activitatea într-un nou mediu ca pe ceva străin, și intervine frica de necunoscut și de separarea de părinți.

 

Cum ar fi o altfel de primire a copiilor în grădinițe și școli, prin care aceștia să înceapă entuziasmați noul an de învățământ?

 

Descoperă mai jos o serie de activități creative și antrenante, care fac trecerea de la vacanță la perioada de învățare mult mai lină și mai ușor de acceptat. În plus, le arată, în special celor din primul an, care sunt cei mai timorați, că școala sau grădinița poate fi mai mult decât o mulțime de teme și un program fix.

 

activitati-inedite-la-inceput-de-an-scolar

 

Idei de activități pentru festivitatea de deschidere a primei zile de grădiniță sau școală

Fă începutul de an școlar mult mai plăcut, de la decorul festivității, până la modul cum copiii își petrec prima zi de școală.

 

Iată ce idei originale am pregătit, pentru ca începutul de an școlar să fie un moment memorabil pentru copii, în care să se simtă relaxați, să-și facă noi prieteni și o mulțime de amintiri plăcute!

I. Decorează grădinița sau școala cu aranjamente inedite din baloane

Majoritatea evenimentelor de deschidere a anului școlar sunt organizate în curtea fiecărei instituții de învățământ, care, de regulă, duce lipsa unor decoruri specifice.

 

Alege accesoriile colorate care transformă orice decor într-unul plin de viață. Iată câteva idei inedite cu baloane:

 

Surprinde copiii încă de la intrare cu ghirlande și arcade din baloane

Ghirlandele și arcadele din baloane pot însoți cu succes intrarea în școală/ grădiniță, scena specială de la festivitate, dar și orice spațiu interior sau exterior. Sigur fiecare copil va vrea să se pozeze cu decorațiunea colorată, pentru o amintire unică!

 

Acest tip de decorațiune poate rezista între o zi (în caz de soare direct foarte puternic și temperaturi ridicate) și câteva zile, chiar o săptămână.

 

arcada-din-baloane-colorate-bluparty-deschidere-an-scolar

Arcadă din baloane colorate BluParty

 

Decorează clasele și curtea școlii cu baloane cu heliu care plutesc

  • Baloane cu heliu, din latex sau din folie, uni sau inscripționate, în culori vii și cu aranjament și panglică asortată. Completează cu acestea decorul scenei de la festivitatea de deschidere sau pune-le la fiecare bancă pentru a surprinde copiii într-un mod unic.
  • Baloanele în formă de litere: formează mesaje de Bun Venit, Începe Școala/ Grădinița, care vor întâmpina copiii într-un mod festiv.
  • Baloanele cu desene sunt binevenite mai ales la grădinițe, când cei mici încă nu s-au desprins de tărâmul poveștilor și super eroilor.
  • Baloanele personalizate: împarte baloane cu logoul grădiniței sau al școlii, pe care cei mici le pot ține ca amintire din prima zi a anului.

Ține cont că baloanele din latex umflate cu heliu au diametrul de 26 cm și un timp de plutire între 6-9 ore. Iar baloanele tip folie umflate cu heliu au dimensiuni variabile, în funcție de model, și un timp de plutire de 2-4 săptămâni.

 

II. Adu un fotograf profesionist care să surprindă momentele unice dintre copii și părinți

 

Elevii în uniforme, mulțimea de părinți emoționați, dar și zâmbetele entuziaste – toate trebuie surprinse. Așa că, de la festivitatea de deschidere a noului an, nu au cum să lipsească pozele.

 

Chiar dacă atât părinții, cât și copiii vor avea un aparat foto sau un telefon la ei, cel mai bine este să fie prezent și un fotograf profesionist, care știe să lucreze cu cei mici și poate să surprindă cadre unice în aglomerația specifică acestor tipuri de evenimente.

 

III. Organizează un Photo Booth vesel

Dacă nu ești adeptul variantei clasice de fotografiere, atunci, un mod unic de a înrăma prima zi de școală/ grădiniță este cu ajutorul unui Photo Booth.

 

Nu este doar interactiv, dar și foarte amuzant și potrivit pentru toate vârstele, și va aduce elementul neașteptat la deschiderea de an școlar.

 

Pe lângă lumini, fundaluri și accesorii de recuzita funny, optează pentru un layout special pentru început de an școlar, căruia nu-i va rezista niciun copil, dar nici tu, fie că ești părinte sau cadru didactic.

 

IV. Închiriază animatori care să aducă la viață personaje de poveste

 

animatori-bluparty-deschidere-gradinita

Animator Clown BluParty la festivitatea de deschidere a grădiniței

 

Ideale mai ales pentru a întâmpina copiii de la grădiniță, personajele de poveste le pot face acestora acomodarea mult mai ușoară, pentru că le aduc aproape o imagine pe care ei o îndrăgesc și pe care o consideră familiară.

 

Poți stabili cu personajele mai multe activități interactive: să le înmâneze copiilor baloane, să cânte împreună cu ei, dar și să le transmită încurajări pentru noul an.

Alege din peste 100 de personaje de poveste BluParty!

 

După ce te-ai asigurat că festivitatea de deschidere îi va impresiona pe cei mici, inspiră-te din câteva idei de activități distractive, prin care copiii se împrietenesc și povestesc ce au făcut în vacanță, iar părinții pot surpinde momente inedite de pe margine.

 

V. Organizează ateliere sau workshopuri creative și antrenante pentru copii la început de an școlar

Când încep noul an școlar, mai ales dacă sunt la primul contact cu școala sau grădinița, copiii ar trebui să desfășoare activități familiare, cum sunt atelierele creative și educative, care le permit să interacționeze cu restul participanților și să obțină creații cu amprentă personală, pe care le pot păstra la școală/ grădiniță tot anul.

 

Astfel, copiii o să se simtă mai confortabil în noul mediu, iar prin activitățile care implică munca de echipă vor putea să-și cunoască mai bine noii colegi.

 

Poți alege dintr-o serie de ateliere de creație și educație marca BluParty, potrivite atât pentru preșcolari, cât și elevi:

 

1. Activități pentru grupa mică

Atelierul Creație cu nisip

atelier-creatie-nisip-bluparty-inceput-an-scoloar

Pentru că pictura este o artă îndrăgită de cei mici, atelierul Creație cu nisip, care îmbină pictura cu elementul unic, nisipul, este o activitate ideală de început de an. Le va stârni interesul celor mici, care își vor pune la bătaie creativitatea și propria imaginație.

 

Toți participanții vor realiza tablouri unice cu ajutorul nisipului colorat, care pot fi luate acasă sau folosite chiar în clasă la o mică expoziție artistică.

Află mai multe detalii despre atelierul Creație cu nisip!

Atelierul Tabloul „Handprints”

atelier-tablou-amprente-colorate-bluparty

Pentru o porție mare de distracție și multă culoare, copiii pot lua parte la atelierul Tabloul „Handprints”. Aceștia se semnează original cu amprente colorate pe un tablou, care își va găsi repede locul în clasă.

 

Nu va aduce doar o pată de culoare încăperii, dar cei mici vor zâmbi de fiecare dată când îl vor revedea.

 

 

Află mai multe despre atelierul distractiv Tabloul „Handprints”!

2. Activități pentru grupa mare

Spectacolul de teatru Pinocchio, Copilul Super Erou

Un spectacol interactiv și inedit, plin de peripeții. Pinocchio împreună cu cei mici vor descoperi cum să devină Super Eroi, salvând lumea din ghearele Maleficului Vrăjitor Maki.

Acest spectacol modern, presărat cu umor, culoare și muzică, este o idee de activitate ideală pentru școlile care preferă ceva neconvențional, care să-i surprindă pe cei mici.

 

Atelierul de lucru manual: cum facem Slime?

atelier-slime-bluparty-inceput-an-scolar

Atelierul de creat Slime este unul ceva mai trăznit. Sub atenta îndrumare a unui coordonator, fiecare copil va crea propriul slime pufos și colorat, cu o substanță gelatinoasă, care va stârni râsete și mult chef de joacă.

 

Este o activitate ideală prin care cei mici își vor dezvolta spiritul de echipă, dar în același timp, se vor distra la maxim!

 

 

Contactează un consultant BluParty pentru atelierul de slime!

Atelierul Tricoul Meu

atelier-tricoul-meu-blupartyLa atelierul Tricoul Meu, copiii vor transforma tricourile obișnuite într-o creație proprie prin intermediul acuarelelor și pensulelor.

 

Folosindu-și creativitatea și imaginația, cei mici pot schița pe tricou personajul Disney sau super eroul preferat, animalul lor de companie sau orice altceva își doresc. Odată ce se usucă în totalitate și este călcat, tricoul poate fi purtat cât timp dorește cel mic, pentru că după ce este spălat, culorile nu se șterg.

 

Astfel, întreaga clasă se poate mândri cu tricouri personalizate proprii, mai ales la evenimentele speciale organizate de școală/ grădiniță, care vor arăta unitatea clasei.

Află mai multe detalii despre atelierul antrenant Tricoul Meu, BluParty!

Atelier arts & crafts ”Ghivecele colorate”

Pentru o oră plină de creativitate, copiii pot desfășura atelierul Ghivece colorate, unde vor personaliza mini ghivece din ceramică, cu guașe și sclipici.

 

Pe lângă distracție, rezultatele muncii lor pot fi luate acasă sau folosite chiar în clasă, pentru a crește florile preferate în timpul anului.

Află mai multe despre atelierul creativ Ghivecele colorate!

3. Activități pentru școală

Atelierul de improvizație Little Impro

LittleImpro este un spectacol altfel de teatru de improvizație, care îi are în centru pe cei mici și îi face parte pentru câteva minute din poveștile de pe scenă, create 100% din sugestiile publicului.

 

Cu ajutorul actorilor profesioniști, copiii vor avea șansa să cunoască mai bine noii colegi prin jocuri spontane sau vor putea crea împreună o poveste interesantă bazată pe propriile lor idei. Sigur se va lăsa cu hohote de râs și expresii demne de surprins într-un album întreg!

Află detalii despre atelierul de Improvizație cu actorii Little Impro!

Atelier Tehnica decupajului

atelier-tehnica-decupajului

Pentru a obține o parte din confortul casei, cei mici își pot aduce obiectele din lemn preferate pentru a le personaliza la atelierul creativ Tehnica decupajului. Apoi, le pot păstra la loc de cinste în sala de clasă.

 

Fie că aleg peria de păr, pușculița sau suportul pentru pixuri, copiii vor găsi cu siguranță un mod unic de a-și pune amprenta asupra lor. Cu doar câteva șervețele colorate, lipici, pensule, lac și puțină răbdare, cei mici vor da viață obiectelor din lemn cu personajele preferate, florile sau peisajele dragi.

 

Află mai multe informații despre atelierul creativ Tehnica decupajului!

Atelierul muzical Tobe Tobe

atelier-tobe-tobe-bluparty

Un atelier mai neconvențional, atelierul Tobe Tobe le aduce participanților o experiență muzicală inedită în ritmul tobelor djembe. Copiii vor învăța cu ajutorul unui instructor cum să cânte la aceste tobe africane tradiționale, iar la final, vor putea crea împreună o bucată muzicală energică.

 

Spectacolul vine și cu surprize: concursuri între micii percuționiști și probe de „îndemânare”, unde își vor demonstra talentul muzical.

Află mai multe despre atelierul muzical cu Tobe Africane tradiționale „Djembe”!

Majoritatea atelierelor BluParty durează aproximativ 1h, includ un coordonator și consumabile pentru un anumit număr de participanți. Pentru a afla detalii despre fiecare atelier, întreabă un consultant BluParty.

 

Tu cum îți întâmpini elevii la început de an școlar?

Iată cu ce te poate ajuta BluParty:

Decorul școlii și al claselor – Cere oferta de ghirlande și decorațiuni unice din baloane!

Animație – Cere oferta de animatori de poveste!

Fotografie – Cere oferta de servicii de fotografii unice și Photo Booth!

Ateliere – Cere oferta de ateliere și workshopuri creative pentru copii!

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fii la curent cu noutatile

BluParty

 Aboneaza-te la newsletter si te tinem la

curent cu toate noutatile BluParty in

materie de petreceri si promotii special

facute pentru abonatii nostri!

 

 

Te-ai abonat cu succes!