Idei de activități Școala Altfel 2018. Lista completă de planificare - BluParty

Idei de activități Școala Altfel 2018. Lista completă de planificare

Un ghid complet de planificare pentru grădinițe, școli și licee, cu exemple de activități extrașcolare și extracurriculare, ateliere de creație si educație pentru copii fun și cu adevărat altfel!

 

Săptămâna Școala Altfel 2018 este al șaselea an în care Ministerul Educației susține educația alternativă prin activități informale pentru copii prin “Programul Școala Altfel 2018 – Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Profesorii și învățătorii sunt elemente cheie în acest program, cei care stabilesc programul activităților, pe baza propunerilor venite din partea părinților și elevilor. Este important ca activitățile alese să aibă, pe lângă partea educativă, și o parte distractivă, informală.

 

Ți-am pregătit în continuare un ghid complet de planificare cu propuneri de activități neconvenționale care te vor ajuta să faci din săptămâna Școala Altfel ceva cu adevărat special! Am construit acest program de educație alternativă pentru a face planificarea activităților mai ușoară pentru școli și grădinițe, care combină spiritul unei petreceri pentru copii cu informații și cursuri educative și totodată distractive.

 

 

Planificare proiecte

Săptămâna Școala Altfel 2018 este un program dedicat activităților extracurriculare și extrașcolare. În această săptămână specială, școlile și grădinițele, alături de profesori, învățători și educatori se străduiesc să le ofere tinerilor cele mai interesante experiențe de învățare neconvențională.

 

Activitățile propuse variază de la lecții și vizite în muzee și instituții publice, până la ateliere de teatru și improvizație cu actori de la cele mai importante teatre din București, experimente fizice și chimice neconvenționale, lecții de street dance, vizite la ferme și fabrici de producție, ateliere de ecologie, dar și lecții unice de muzică, cum ar fi percuția la tobe africane tradiționale Djembe, instrumente vechi de mii de ani. Toate sunt activități la care părinții, elevii și învățătorii se pot înscrie și pe care le pot organiza împreună cu animatori pentru copii sau coordonatori de ateliere externi.

 

Obiectivele propuse

Timp de o săptămână orele normale sunt înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună.

Activitățile sunt organizate de luni până vineri, iar numărul de ore petrecut trebuie să fie egal cu numărul de ore petrecut în mod normal în sălile de clasă. Elevii care lipsesc de la ”Școala Altfel” vor primi absențe în catalog.

 

Perioada Școala Altfel 2018

Când are loc Școala Altfel 2018?

În 2018, până în data de 31 mai 2018 o săptămână este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 

Școala Altfel 2018 –  Ordin Ministru

Conform OMECS nr. 3.382/24.02.2017 care se referă la structura anului școlar 2017-2018, anul acesta, programul Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2018 are loc pe o durată de 5 zile consecutive lucrătoare în perioada 2 octombrie 2017 – 31 mai 2018 pe baza unei planificări, la decizia şcolilor.

 

În acest an școlar, fiecare unitate de învățământ poate desfășura acest program în funcție de planificarea activităților didactice, în oricare dintre aceste săptămâni. Singurele condiții sunt ca Școala Altfel să se susțină cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului și să nu coincidă cu perioada tezelor semestriale.

 

Cum planificăm activitățile pentru Școala Altfel 2018?

Indiferent că ne referim la activități pentru preșcolari, elevi din ciclul de învățământ primar, gimnazial sau elevi de liceu, profesorii și părinții trebuie să se documenteze cu atenție înainte, și să planifice activitățile din timp.

 

Iată pașii pentru planificarea activităților Școala Altfel:

 1. Stabilirea tipurilor de activități, a duratei lor, a modalităților de desfășurare și a responsabilităților în consiliul profesoral
 2. Cercetarea oportunităților de activități pentru Școala Altfel
 3. Completarea fișei de activitate propusă de ISJ (Inspectoratul Școlar Județean)
 4. Aprobarea activităților de către consiliul de administrație al unității de învățământ
 5. Desfășurarea activităților în săptămâna Școala Altfel
 6. Completarea raportului final de activitate

Ce documente sunt necesare pentru Școala Altfel?

Pentru desfășurarea activităților în perioada Școala Altfel, vei avea nevoie de următoarele documente:

 

Idei și exemple de activități extrașcolare Școala Altfel 2018 pentru grădinițe, școli și licee

În săptămâna Școala Altfel toți profesorii caută să le pregătească elevilor un orar cu adevărat special, cu spectacole, ateliere și programe de divertisment pentru copiii educative. An de an aceste activități se pot schimba, iar profesorii sunt în căutare de noi modalități prin care să-și surprindă plăcut elevii.

Află mai multe detalii despre spectacolele, atelierele și programele de divertisment pentru copii educative BluParty!

Așa că am pregătit câteva idei de activități inedite din care se pot inspira pentru săptămâna Școala Altfel 2018. Aceste activități sunt potrivite atât pentru copiii mici care merg la grădiniță, cât și pentru elevii din clasele primare, elevii din clasele gimnaziale și elevii de liceu.

Activitățile sunt special făcute astfel încât să implice atât elevii, cât și profesorii și sunt dedicate grădinițelor, școlilor și liceelor din București. Acestea durează în medie o oră și pot fi desfășurate în grupuri între 12 și 30 de copii.

 

Tipurile de activități care pot fi organizate în cadrul programului „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, pot avea loc în mai multe direcții. Iată câteva exemple de bune practici și activități la care pot participa copiii anul acesta în București:

 

I. Activități Cultural – Artistice

 

1. Vizite la Muzeu și Instituții Publice

Elevii pot merge în vizită la diverse instituții publice unde pot vizita muzee, sau pot discuta cu angajații acestora și își pot face o părere despre ce înseamnă meseria lor.

 

 

Muzeul Național de Geologie

Invitația Muzeului Național de Geologie la Școala Altfel include vizite libere sau ghidate și participarea la un program educativ-creativ, cu mai multe tematici.

Se pregătesc 4 lecții interactive, despre istoria Pământului, geosfere și fenomenele naturale, apariția mamiferelor sau a dinozaurilor. Lecțiile sunt însoțite de ateliere, unde copiii pot realiza lucrări 2D sau 3D, dar și alte activități din sfera artelor plastice – pictură, modelaj, colaj. Toate activitățile se vor desfășura sub îndrumarea a doi specialiști în domeniul educației și artiști plastici.

Vezi întregul lor program aici. Activități potrivite pentru preșcolari (5-7 ani), cât și pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal.

 

 

Vizite la muzeu și ateliere de creație, MNaR și ArtCrowd-Artiști în educație

artcrowd-scoala-altfel-2018Cu ocazia programului Școala Altfel, Asociația ArtCrowd – Artiști în educație, alături de Muzeul Național de Artă al României- MNaR desfășoară o serie de activități de educaţie muzeală.

Programul cuprinde vizite și ateliere în care elevii descoperă lucrările și discută despre ele cu artiștii-pedagogi ArtCrowd, urmate de activități practice și creative în atelier (pictură în acuarelă, machetare). Elevii își vor dezvolta abilitățile cerebrale, precum memoria vizuală, percepția spațială și gândirea comparativă.

Activitățile se adresează elevilor claselor V-VIII și se pot desfășura până în 15 iunie 2018. Vezi aici toate detaliile.

 

 

Muzeul Național al Țăranului Român

muzeul-national-al-taranului-roman

Muzeul Național al Țăranului Român este un alt muzeu foarte interesant ce poate fi vizitat de elevi în perioada programului Școala Altfel 2018. Îi așteaptă pe cei mici cu o istorie bogată dată de colecțiile impresionante de obiecte, cu ajutorul cărora își pot imagina cum arăta vechiul sat românesc, și îi învață despre ţăran, obiceiuri, tradiții.

Participanții mai pot lua parte la expoziții de fotografie, dar și la ateliere de creativitate, unde sunt invitați să-și exploreze imaginația prin desen, țesut la război, modelaj în lut, ateliere de sunet şi meşteşug și altele.  În plus, Cinema Muzeul Țăranului are pentru elevi și diferite filme dedicate copiilor sau animații.

Activitățile sunt dedicate atât preșolarilor, cât și elevilor și liceenilor. Descoperă aici toate detaliile.

 

 

Alte Muzee care pot fi vizitate în cadrul programului Școala Altfel 2018:

 • Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) – program și bilete aici.
 • Muzeul de Istorie a României – program și bilete aici.
 • Muzeul Național de istorie naturală Grigore Antipa – program și bilete aici.
 • Muzeul Literaturii Române – program și bilete aici.
 • Muzeul Național al Aviației Române – program și bilete aici.

2. Teatru, Muzică și Artă

Programele BluParty acoperă minimum o zi de activităţi artistice, potrivite atât pentru copiii de grădiniță, cât și pentru elevi din învățământul primar. Fiecare activitate durează ~1h30′ la care pot participa grupuri de 12 – 30 copii.

Copiii mai pot lua parte și alte ateliere artistice de creație, de unde pot pleca acasă cu un obiect creat chiar de ei.

 

 

Atelier Teatru de improvizație pentru copii, cu trupa de actori LittleImpro

LittleImpro este un curs spectacol de teatru de improvizație pentru copii, care îi va încânta cu siguranță pe cei mici.

Activitatea presupune un show de improvizație dedicat copiilor care se ține cu actori profesioniști. Copiii vor participa ca voluntari la scenete spontane și își vor pune imaginația la bătaie. Se lasă cu  jocuri distractive, râs și bună dispoziție întrucât improvizația este un tip nou de spectacol menit să le pună la încercare talentul și expresivitatea actorilor, și mai ales a micuților.

Potrivit copiilor din învățământul pre-școlar si primar (clasa 1-4).

Află mai multe despre atelierul Teatru de Improvizație Little Impro!

 

 

Atelier de percuție muzicală, cu Tobe Africane tradiționale „Djembe”

Cursul de percuție muzicală este o experiență muzicală unică, plină de energie pozitivă, în care copiii învață să cânte la Tobele Africane tradiționale Djembe, primele tobe din istoria muzicii.

O altfel de lecție de muzică de la BluParty. Atelierul Tobe Tobe îi învață pe copii să cânte la Tobele Africane tradiționale Djembe, primele tobe din istoria muzicii. Copiii vor învăța în prima fază cum să le folosească, apoi vor învăța cum să țină ritmul împreună și apoi cum să integreze totul într-o bucată muzicală. Vor avea loc concursuri între micii „percuționiști” și probe de îndemânare unde își vor demonstra talentele muzicale.

Potrivit de la grupa mică, până la cea pregătitoare, copiilor din învățământul pre-școlar.

Află mai multe despre atelierul de percuție cu Tobe Africane tradiționale „Djembe”!

 

Atelierul de lucru manual: cum facem Slime?

Sub indrumarea unui profesor traznit copiiii vor face fieatelier de creatie copii scoala altfelcare propriul slime pufos și colorat. Substanta
gelatinoasa va starni rasul tuturor. Cine va reuși să-l facă pe cel mai mare?

Este o activitate perfectă de relaxare prin care copiii se distrează și își dezvoltă spiritul de echipă.

Potrivit copiilor din învățământul pre-școlar si primar.  Contactează BluParty pentru atelierul de slime.

 

 

 

Sesiune de Karaoke

Toti copiii au tkaraoke copii scoala altfelalente ascunse pe care le poti descoperi impreuna la o sesiune de karaoke cu cele mai noi melodii românești și străine.

BluParty va veni cu un playlist actual de cântece pentru karaoke, un MC animator care îi va convinge și pe cei mai timizi dintre copii să participe la distracție, sistem de sonorizare profesional, DJ și muzică non-stop.

Potrivit copiilor din învățământul pre-școlar si primar.

Află mai multe detalii despre programul Karaoke Star marca BluParty!

 

Ateliere de arhitectură, cu Asociația De-a Arhitectura

Atelierele de creație pe care Asociaţia De-a Arhitectura le implementează în Săptămâna Şcoala Altfel introduc copiii și adolescenții în lumea arhitecturii.

activitati-scoala-altfel Ei au șansa să experimenteze, să-și imagineze și să creeze obiecte de design, să analizeze și exploreze mediul construit contemporan și să învețe principii de baza despre procesul de construire.

Activitățile diferă în funcție de categoriile de vârste. Preșcolarii cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani vor participa la atelierul „Căsuţa măr a viermişorului”, unde vor învăța principii de bază în construirea unei căsuțe. Școlarii cu vârste peste șase ani, dar și liceeni pot participa la alteiere precum: Turul lui Turtă dulce prin cartier, De-a design-ul de mobilier urban, 5 ipostaze ale oraşului sau Structuri arhitecturale.

Copiilor cu vârste între 9-15 ani li se pregătește un atelier educativ, „De-a arhitectura la muzeu”, care include vizita la Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României, iar a final, fiecare va încerca să schițeze galeria folosind regulile descoperite. Vezi toate detaliile despre atelierele de arhitectură aici.

 

Ateliere de serigrafie, pictură și ceramică

Startelier vine în școli cu programe creative pentru Școala Altfel. Atelierele sunt axate pe grupe de vârstă, începând de la gradiniță până la nivel liceal.

atelier-de-creatie scoala altfelLa atelierul de serigrafie și pictură pe textile, elevii vor primi un tricou sau o sacoșă pe care le vor transforma în creații proprii folosind sita serigrafică și vopselele speciale pentru materiale textile. Astfel, se vor distra și își vor exprima talentul și personalitatea.

La Atelierul de ceramică, elevii își vor exprima creativitatea și vor afla informații despre unul din cele mai vechi meșteșuguri. Ei vor avea ocazia să învățe cum să creeze și să decoreze diverse vase utilitare, precum cești sau boluri. De la ambele ateliere, copiii pot pleca acasă cu propria creație. Vezi mai multe detalii despre atelierele creative aici.

 

Vizite la Opera Comică pentru Copii

Opera Comică pentru Copii pregătește aproape zilnic diverse genuri de spectacole, de la concerte, balet, până la muscial sau operă, pentru vârste cuprinse între 3 și +7 ani. Cei mici se deschid spre istorie, artă, cultură, muzică și multe altele, putând astfel să-și exploreze imaginația, comunicarea cu sine și cu ceilalți, și creativitatea. Află mai multe detalii despre programul de la Operă aici.

 

 

II. Activități tehnico-științifice

 

Programe de Știință distractive: experimente de fizică și chimie neobișnuite, organizate de BluParty

Atelierele de știință distractive Happy Science și Happy Chemistry includ experimente de știință interactive care fac copiii să devină mai interesați de materiile reale ale fizicii și chimiei. Printre eprubete, pahare Erlenmeyer, coloranți, esențe ce își schimbă mirosul și gustul, copiii vor face experimente cu gheață carbonică, vor vedea cum circulă curentul electric, și vor înțelege cum au loc procesele chimice și fizice.

Ambele experimente sunt potrivite copiilor de grădiniță și elevilor din învățământul primar (clasa 1-4).

 

Happy Science – O altfel de lecție de știință

 

 

Happy Chemistry – O altfel de lecție de chimie

Happy Chemistry este o activitate care le ca explica celor mici miturile de magie și îi va introduce în partea interesantă a chimiei ca materie.

În cadrul activității, copiii vor învăța cum se realizează fumul netoxic din gheață carbonică și vor înțelege cum se transformă apa plată în apă cu bule fără să fie fiartă.

Programul se potrivește perfect micuților care visează să devină oameni de știință.

Datorită programelor de Science, secretele super-eroilor preferați devin banale, iar știința stârnește curiozitatea celor mici. După experimentele cu gheață carbonică și lumină fluorescentă, să nu vă mire că cei mici vor spune că își doresc să devină oameni de știință.

Potrivit copiilor din învățământul pre-școlar și primar (clasa 1-4).

 Află mai multe informații despre ateliere de știință distractive Happy Science și Happy Chemistry!

 

Ateliere de informatică și programare altfel, pentru copii

Atelierul de informatică LEGO Fun –  piesele „prind viață” cu ajutorul calculatorului, organizat de BluParty

Atelierul pentru copii LEGO Fun este un atelier într-adevăr special, dar mai ales educativ. Copiii vor învăța să construiască figurine și „mașinării” din piese de lego, folosindu-și imaginația. Până aici nimic ieșit din comun, nu?

Află mai multe detalii despre Atelierul pentru copii LEGO Fun marca BluParty!

Aici urmează partea interesantă.

Creațiile din lego vor fi conectate la calculator, iar copii vor avea oportunitatea să le vadă cum prind

viață! Atelierul de informatica are mai multe tematici, în funcție de vârsta și preferințele copiilor.

Pentru preșcolarii cu vârsta cuprinsă între patru și șase ani, există următoarele tematici disponibile: Playground Party, Tropical Party, Need for Speed Party și Outdoors Party.

Școlarii cu vârsta peste șase ani pot participa la ateliere cu tematici diferite ca: At the Zoo Party, Amazing Mechanisms Party, Play Football Party sau Adventure Party.

 

 

Logiscool – Atelier de informatică și programare de jocuri pe calculator

logiscool-atelier-programare-scoala-altfel

În cadrul atelierului de informatică și programare organizat de Logiscool, elevii vor fi îndrumați să creeze o secvență dintr-un joc sau o aplicație pe calculator.

Potrivit în special pentru copiii din clasele IV-V, cursurile de 2-3 ore au ca scop experimentarea proceselor și pașilor de bază din spatele jocurilor și aplicațiilor.

Fiecare elev va avea la dispoziție un laptop și un cont de acces pe platforma lor de educație pentru limbaje de programare, iar la finalul atelierelor, copiii și profesorii vor primi din partea Logiscool o diplomă de participare.

Cursurile sunt gratuite!

 

 

Orășelul Cunoașterii – știință prin joc

activitati-scoala-altfel-2018-oraselul-copiilor

În timpul Școlii Altfel, alte activități științifice pentru elevi pot fi experimentate la Orășelul Cunoașterii, primul muzeu interactiv pentru copii din România, care implică știința.

Orășelul Cunoașterii este un science center care pune la dispoziția celor mici 8 zone de interes exponate-joc, fiecare fiind un experiment bazat pe fizică, matematică, logică sau ecologie, cu apă, aer, magenți,  jocuri senzoriale etc. Astfel, copiii se împrietenesc cu știința într-un mod distractiv și interactiv, dezvoltându-și motricitatea și gândirea.

 

 

 

III. Activități Sportive

 

Ore de echitație

Plimbare călare cu poneii, vânătoare de comori și alte activități interesante și active în mijlocul naturii organizează Centrul de Echitație și Hipoterapie Poveste cu Cai. Vezi întregul lor program pentru Săptămâna Altfel aici.

 

Street Dance

Street Dance este un program de dans foarte activ, plin de ritm si energie organizat de BluParty,  concentrat pe mișcări moderne. Este susținut de un coordonator de dans profesionist, din showbizz-ul autohton și se potriveste copiilor între 4 și 12 ani și adolescenților, care vor învăța diverse mișcări de dans contemporan tip RNB, hip-hop și street dance.

Află mai multe detalii despre programul distractiv de street dance si break dance BluParty!

 

 

 

IV. Vizite în Natură

Cu ocazia programului Școala Altfel, copiii pot avea parte de activități educative și sportive în natură, care îi vor reconecta cu mediul înconjurător și îi vor învăța despre importanța ecologiei, ocrotirii animalelor și rolului activității sportive în viața noastră.

 

Activități recreative cu asociația Tabere cu Suflet

Asociația Tabere cu Suflet a pregătit elevilor o serie de activități în natură, sportive și educative, de una sau mai multe zile. Poți vedea întregul program pentru Școala Altfel 2018 aici. Iată câteva activități:

 

Vizită la rezervația de Zimbri

La 80 de km de București, copiii merg într-o excursie vizită la o rezervație de zimbri, pentru a vedea pentru prima dată aceste animale protejate prin lege și pentru a învăța despre responsabilitatea protejării mediului și faunei autohtone.

 

Activități montane

Copiii au parte de activități montane recreative în Sinaia sau Câmpulung, unde, în funcție de programul ales, vor putea face o excursie de o zi călare, vor invăța tehnici de escaladă pe stâncă în zona alpină naturală sau se vor iniția sau perfecționa la schi și snowboard.

 

Plimbări cu bicicleta

Școlile pot alege plimbarea cu bicicleta pe traseele stabilite de Asociația Tabere cu Suflet, la Cernica sau plimbarea în parc, pe un traseu amenajat în spiritul Eco. Elevii vor afla de ce este important să avem grijă de mediul înconjurător și vor discuta despre evenimente precum Ziua Mondiala a Apei sau Ziua Pământului.

 

Vizită la Grădina Botanică

În timpul programului Școala Altfel, elevii pot avea parte de vizite în natură, iar un loc foarte la îndemnână și divers este Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” din București. Aflată pe Șos. Cotroceni nr. 32, sector 6, grădina dispune de spații în aer liber, Muzeul Botanic, dar și Serele de Expoziție și Pavilionul Pădurea Tropicală.

Elevii vor putea vedea colecţii de plante (vii şi conservate) și vor învăța mai multe despre importanța relației dintre om si natură. Mai multe detalii despre program și costurile acestor vizite, poți găsi aici.

 

Vizita la Fabrica de jucării din lemn Lemniko

Lemniko a pregătit pentru Școala Altfel o vizită ghidată în spațiul de producție al fabricii și participarea la un Atelier de pictat jucării la fabrică.

vizita-leminko-scoala-altfelCopiii vor asista la câteva scurte demonstrații ale procesului de prelucrare a lemnului pentru obținerea jucăriilor, urmate de atelierul de pictat jucării. Li se vor pune la dispoziție pensule, vopseluri, sortulețe și un îndrumător pentru a-i direcționa pe cei mici. Copiii vor pleaca acasă cu jucaria pe care o pictează.

Toate detaliile aici. Activitățile pregătite se potrivesc pentru copiii din grădinițe și elevii din învățământul gimnazial I-V.

 

Vizite la Zoo București Băneasa

Educatorii și profesorii pot păstra o zi din Școala Altfel pentru o vizită în natură alături de animale, la Zoo București Băneasa.  Copiii vor descoperi o varietate de animale, păsări, reptile și pești – peste 4200 de exemplare, multe dintre ele inexistente în libertate in România sau pe cale de dispariție. Le vor afla poveștile și istoria, dar se vor și recrea.

Găsești aici toate detaliile despre Zoo Băneasa.

 

O zi la fermă

Fermele pot fi și ele puse pe lista activităților din programul Școala Altfel. Cei mici se vor bucura de satul autentic românesc: pot mângâia și hrăni animale, se pot plimba cu poneiul, calul sau căruța prin pădure, și chiar pot face o vizită la stână sau asista la preparea diverselor preparate românești.

Fermele pe care le poți găsi în apropierea Bucureștiului: Ferma AnimalelorFerma Cocoșul RoșuComplex La Tzara.

 

 

 

V. Abilități de viață. Educație financiară și orientare în carieră

 

Cursuri de educație antreprenorială, financiară și orientare în carieră

Oferite de ONG-ul Junior Achievement România, aceste cursuri sunt concepute pentru a-i ajuta pe elevi să se familiarizeze cu lumea afacerilor, să joace rolul unor mici antreprenori, să identifice nevoi și să propună soluții care pot genera o schimbare pozitivă în comunitate. Vezi mai multe detalii aici. Potrivit pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, clasele 5-8, 8-12.

 

Cursuri de educație financiară – OK Center

OK Center propune pentru Școala Altfel cursuri gratuite de educație financiară ținute de traineri specializați pentru elevii claselor V – XII – Modul interactiv de 4 ore adaptat pe categorii de vârstă. De asemenea, OK Center pune la dispoziție spațiul necesar profesorilor care vor să susțină orice alte activități educative.

Înscrierile se pot face pentru toată perioada în care se desfășoară programul Școala Altfel. Poți găsi mai multe detalii aici.

 

Alte idei de activități potrivite

Alte idei de activități pot include:

Excursii, vizite la bibliotecă, vizite în redacții de presă sau la televiziune, voluntariat și implicare activă în societate, educație rutieră, educație pentru reacții corecte în situații de urgență, activități de educație ecologică și de protecție a mediului (ecologizare), vizite la jandarmerie sau pompieri și vizionarea de filme interesante.

Pentru a face aceste activități și mai interesante, ele se pot organiza și în diferite limbi, cum ar fi engleză, germană sau franceză.

 

Hai să întâmpinăm Școala Altfel anul acesta cu activități extracurriculare într-adevăr altfel! Tu pe care dintre ele le-ai alege?

Pentru mai multe informații legate de activitățile propuse de BluParty vezi aici programul nostru de activități pentru Săptămâna Școala Altfel 2018!

 

LISTĂ CONSTANT UPDATATĂ:

Rămâi cu ochii pe noi pentru că vom updata lista de activități cu noi programe, pe măsură ce sunt anunțate! Dacă ai și tu idei de activități interesante pentru Școala Altfel 2018, lasă-ne propunerea ta într-un comentariu.

 

oferta activitati scoala altfel 2018

 

22 Comentarii

 1. De ce „tabere de ski” si nu „tabere de schi”? Nu mai stim romaneste?

  Răspunde
  • Ne place sa criticam orice greseala intalnim, in loc sa apreciem eforturile altora ce ar putea sa ne usureze alegerile in ceea ce priveste alcatuirea unui program. Trist, domnule Ghe…
   Multumim autoarei articolului pentru sugestii!!

   Răspunde
   • Multumim pentru sugestii. Vedeti, e mai simplu decat sa criticam stradania colegilor care si-au rupt din timpul lor,sa ne dea cateva idei. :p

    Răspunde
  • Buna, Ghe,
   Ai dreptate, insa acest material are ca scop sa ofere cat mai multe sugestii pentru Scoala Altfel 2016, nu sa dezbata termeni din engleza.
   Speram ca si-a indeplinit scopul si ai gasit ceva util in lista noastra! 😉

   Răspunde
  • Cuvantul ,,schi” provine din limba franceza ,,ski” si nu este gresit daca folosim calcul lingvistic.

   Răspunde
 2. Sugestii si pentru scolile din mediul rural?

  Răspunde
  • Ce idee buna! Inca nu avem, dar le vom cauta si vom updata materialul. Multumim, Maria

   Răspunde
 3. Dragi profesori, daca sunteti interesati de activitati practice din sfera eco educatiei, va sfatuiesc sa va inscrieti pe http://www.scoliverzi.ro/profesori si aveti acces gratuit la Culegerea verde – o culegere de activitati pe care o puteti utiliza atat in Saptamana Scoala Altfel, cat si in restul anului scolar.

  Răspunde
  • Cristina, ne poti scrie pe alexandra [punct] tanasa [at] bluparty [punct] ro despre aceste cursuri? Am vrea sa le includem in material daca sunt potrivite pentru programa. Multumim!

   Răspunde
  • Imi pare rau ca nu pot intra sa vizualizez concret Culegerea verde.Mi-am creat cont,m-am logat…Ma puteti ajuta?Poate nu ma pricep prea bine…

   Răspunde
 4. Altă idee bună ar fi o vizită la Atelierele Fascinația Sticlei (București sect.3) unde copii lucrează efectiv cu sticla topită în cuptor în condiții de maximă siguranță și sunt învățați despre principalele tehnici de prelucrare a sticlei. Ulterior pot reveni la atelierele de mozaic, vitraliu, pictură, gravură, modelare sticlă la lampă.

  Răspunde
  • Gabriela, cu cine putem intra in legatura sa ne dea un link si mai multe informatii despre astfel de vizite? Suna interesant si potrivit pentru ghid!

   Răspunde
 5. Buna seara. De unde pot afla mai multe informații despre fabrica de lapte? Multumesc

  Răspunde
 6. Activitatile se preteaza doar la bucuresteni…

  Răspunde
  • Asa este, si vom cauta idei si pentru celelalte orase in curand! Rugam parintii sa ne scrie si ei in comentarii sau pe mail daca gasesc activitati din tara, ca sa updatam articolul.

   Răspunde
 7. Dar ce spuneti de idei de activitati pentru elevi de liceu super plictisiti de orice?

  Răspunde
  • Vizita la Muzeul Național de Geologie e prima recomandare pentru elevii de liceu. Cei de acolo chiar se pricep sa le capteze atentia!

   Răspunde
 8. Buna seara! Pentru vestul tarii aveti planificate drumetii/excursii? Sunt interesata de asa ceva. Va multumesc!

  Răspunde
 9. Ce se întâmplă dacă învățătorul nu organizează activități extracurriculare, în săptămâna „Școala Altfel”? Ba mai mult, le-a răpit copiilor bucuria de a face și altceva la școală, în afară de predare și teme. Ba mai mult, copiilor, deși sunt în ciclul primar, li s-au anunțat teme la fel ca într-o săptămână obișnuită. Atunci ce înseamnă „Școala Altfel”? Oare ar trebui anunțată conducerea școlii? Sau poate Inspectoratul Școlar?

  Răspunde
  • Buna Constanta, propunerile de activitati pot veni si de la parinti, si chiar de la elevi, sunt o parte importanta in alegerea activitatilor.
   Termenul limită de aprobare pentru activități a fost pe data de 19 Februarie 2016, iar săptămâna altfel pentru clasele de învățământ preșcolar și primar poate fi organizată în oricare perioadă din semestrul al doilea, cu mențiunea că nu trebuie să depășească un deadline: 27 mai 2016. Speram sa-ti fie de ajutor informatia!

   Răspunde

Confirmări/Notificări

 1. Școala Altfel – Ediția 2016. Idei de activități extracurriculare ALTFEL | Romania Pozitiva - […] Pentru mai multe idei inedite de a petrece săptămâna Școala Altfel 2016 și sfaturi pentru planificare, vezi toate posibilitățile…
 2. Idei activități pentru Școala Altfel 2016 | Mămica Activă - […] Pentru un copil de 4 ani fiecare zi e un experiment, de la a călca în nisipul kinetic și…

Introdu Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − nine =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Fii la curent cu noutatile

BluParty

 Aboneaza-te la newsletter si te tinem la

curent cu toate noutatile BluParty in

materie de petreceri si promotii special

facute pentru abonatii nostri!

 

 

Te-ai abonat cu succes!